Formation

À Auzeville-Tolosane

1 000 € TTC

Appeler le centre

Avez-vous besoin d'un coach de formation?

Il vous aidera à comparer différents cours et à trouver la solution la plus abordable.

Description

  • Typologie

    Formation

  • Lieu

    Auzeville-tolosane

  • Durée

    10 Jours

  • Dates de début

    Dates au choix

Knowledge of the composition of food, biochemical and nutritional aspects, in relation to consumer demands. The module aims to provide students with a personal work with a refund in the form of written and oral report. It will, through a case study (1) to make an inventory of ingredients and additives, (2) identify the functions of different classes of components,

Les sites et dates disponibles

Lieu

Date de début

Auzeville-Tolosane ((31) Haute-Garonne)
Voir plan
Avenue de l’Agrobiopole , 31326

Date de début

Dates au choixInscriptions ouvertes

À propos de cette formation

Bac +2

Certificat

Questions / Réponses

Ajoutez votre question

Nos conseillers et autres utilisateurs pourront vous répondre

À qui souhaitez-vous addresser votre question?

Saisissez vos coordonnées pour recevoir une réponse

Nous ne publierons que votre nom et votre question

Les Avis

Les matières

  • " "

Le programme

" Knowledge of food products : 14h
Introduction to molecular cuisine (Practical works ) and sensory analysis (Tutorials)
Example of some products: wine , beer, bread products (lectures, visits)
Composition of foods :
Functional aspects (14h) : case study of certain foods (TD), study of food spoilage (practical work) .
Nutritional aspects (14h) : relationships food - health, food
Cancer (dietary factors and carcinogenesis, food as cancer prevention) relationships food - obesity, food - cardiovascular diseases, diabetic diets, sport diets, food for pregnant women, chrononutrition .
Flavourings and food dyes (4h)
Teaching methods
Lectures, practicals and personal work, handouts, slideshows, visits
Knowledge assessment
Written report and oral presentations.
Students can choose the language of assessment, French or English. "

Informations complémentaires

Les séances ont lieu tous les mercredis du mois mars de 19h à 22h.

Appeler le centre

Avez-vous besoin d'un coach de formation?

Il vous aidera à comparer différents cours et à trouver la solution la plus abordable.

Food science

1 000 € TTC