Formation

À Auzeville-Tolosane

1 000 € TTC

Appeler le centre

Avez-vous besoin d'un coach de formation?

Cela vous aidera à comparer et à choisir le meilleur cours pour vous

Description

  • Typologie

    Formation

  • Lieu

    Auzeville-tolosane

  • Durée

    10 Jours

  • Dates de début

    Dates au choix

Knowledge of the composition of food, biochemical and nutritional aspects, in relation to consumer demands. The module aims to provide students with a personal work with a refund in the form of written and oral report. It will, through a case study (1) to make an inventory of ingredients and additives, (2) identify the functions of different classes of components,

Les sites et dates disponibles

Lieu

Date de début

Auzeville-Tolosane ((31) Haute-Garonne)
Voir plan
Avenue de l’Agrobiopole , 31326

Date de début

Dates au choixInscriptions ouvertes

À propos de cette formation

Bac +2

Certificat

Questions / Réponses

Posez une question et d'autres utilisateurs vous répondront

Qui voulez-vous pour répondre à votre question?

Nous ne publierons que votre nom et votre question

Les exploits du centre

Ce centre a démontré ses qualités sur Emagister
11 ans avec Emagister

Les matières

  • " "

Le programme

" Knowledge of food products : 14h
Introduction to molecular cuisine (Practical works ) and sensory analysis (Tutorials)
Example of some products: wine , beer, bread products (lectures, visits)
Composition of foods :
Functional aspects (14h) : case study of certain foods (TD), study of food spoilage (practical work) .
Nutritional aspects (14h) : relationships food - health, food
Cancer (dietary factors and carcinogenesis, food as cancer prevention) relationships food - obesity, food - cardiovascular diseases, diabetic diets, sport diets, food for pregnant women, chrononutrition .
Flavourings and food dyes (4h)
Teaching methods
Lectures, practicals and personal work, handouts, slideshows, visits
Knowledge assessment
Written report and oral presentations.
Students can choose the language of assessment, French or English. "

Informations complémentaires

Les séances ont lieu tous les mercredis du mois mars de 19h à 22h.

Appeler le centre

Avez-vous besoin d'un coach de formation?

Cela vous aidera à comparer et à choisir le meilleur cours pour vous

Food science

1 000 € TTC